Το σύνδρομο της πρωτιάςΈχεις φιλήσει ποτέ τη θάλασσα;
Έχεις φιλήσει ποτέ το χιόνι ή τη βροχή;
Έχεις  φιλήσει μήπως τον ήλιο, τα σύννεφα ή το βοριά;
ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΟ

Όλα αυτά που φαντάζουν στα μάτια μας τόσο δεδομένα, είναι Εκείνος. Είναι κι αυτός ένας τρόπος Του να είναι δίπλα μας. Σφυρίζει με τον αέρα απ’ το μισάνοιχτο παράθυρό μας, ποτίζει με τη βροχή το γεράνι μας στο κήπο, μας χαϊδεύει με τον ήλιο το κορμί, και μας μιλά με τον παφλασμό τον κυμάτων που σκάνε στην ακρογιαλιά.
Ας κοιτάξουμε γύρω μας! Ας κοιτάξουμε καλά και ουσιαστικά.
Όλα όσα μας περιβάλλουν, δεν είναι καμωμένα από ανθρώπινα χέρια. Είναι από Εκείνον για εμάς. Εμάς που θεοποιούμε τον εαυτό μας και τον χρίζουμε παντοδύναμο, ατρόμητο και πανίσχυρο, για να διαφεντεύουμε όσα περισσότερα μπορέσουμε, να κατακτήσουμε και να υποτάξουμε ό,τι μας ξεπερνά ή μας απειλεί.  Όχι ό,τι μας είναι αρκετό για να ζήσουμε, αλλά ό,τι μας παίρνει για να κατακτήσουμε και τον τίτλο του αρχηγού,  του μεγάλου, του δυνατού….
Το σύνδρομο της πρωτιάς!
Η ματαιοδοξία του τίτλου!
Η πεζή όψη της ύπαρξής μας που μας κρατά εγκλωβισμένους στις ανθρώπινες αδυναμίες μας και δεν μας αφήνει να δούμε μακρύτερα απ’ τη μύτη μας. Που κάνει τα θέλω μας μοναδικό στόχο και καίμε στην πυρά αξίες, ηθικούς φραγμούς και συνειδήσεις…. Που δεν μας αφήνει να σηκώσουμε τα μάτια ψηλά στον πραγματικό Δημιουργό…. Σ’ αυτόν που δημιούργησε κι εμάς και μας έβαλε μέσα σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο κάνοντάς μας… σημαντικούς. Μέσα σε όλα αυτά που αντί να τα εκτιμάμε, τα θεωρούμε δεδομένα και προσπαθούμε να τα δαμάσουμε.
Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ μήπως μετάνιωσε για την εξυπνάδα που μας έδωσε; Εγώ πολλές φορές, όμως η απάντηση που έχω δώσει στον εαυτό μου είναι αρνητική. Και όχι για το αλάθητο της μεγαλοσύνης Του, ούτε φυσικά για να γελά μαζί μας που προσπαθούμε να τον ξεπεράσουμε. Απλά ήθελε ένα τέλειο δημιούργημα. Πώς μπορούσε λοιπόν να του στερήσει τη δύναμη να υποτάξει τις δυνάμεις γύρω του;
Μόνο που καμιά φορά ο εγωισμός, η ματαιοδοξία, το πάθος ή η ζήλεια, είναι πιο δυνατά από έναν δυνατό ήλιο, μια ανταριασμένη θάλασσα ή έναν θυμωμένο βοριά. Εκεί έχεις τη δύναμη να αντισταθείς;
Το ερώτημα λοιπόν είναι…..
Έχεις  δαμάσει ποτέ τον εγωισμό σου;
Έχεις χαλιναγωγήσεις την ματαιοδοξία σου;
Έχεις πνίξει το πάθος σου;
Έχεις καταπολεμήσει τη ζήλια σου;     
ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ. 
 
Αναρτήθηκε από:        Κωνσταντίνα Μούτσιου
                               (Αυτή, της διπλανής σου πόρτας. Ξέρεις…)

Μια παραγωγή 2014® Ergobyte Πληροφορική Α.Ε.