Αναδρομή εκ των έσω

 

 

 

Το γεγονός ότι θα φέρω στον κόσμο το μωρό μου, μου έχει επιφέρει την ηρεμία και τη γαλήνη στη ζωή μου και ακόμα περισσότερο στην ψυχή μου.

Η μητρότητα είναι ένα θεάρεστο έργο που το απολαμβάνουν αυτοί που πραγματικά το ποθούν.

Νιώθω ευφορία, όλα γύρω μου είναι όμορφα και το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ξεκίνησα και πάλι - να αγαπώ - και πιο συγκεκριμένα να αγαπώ τον εαυτό μου. Ίσως να ακούγεται εγωϊστικό, όμως το είχα τόσο ανάγκη να τον αντικρίσω και να τον προσεγγίσω και πάλι. 

Αυτή τη δυνατότητα μου την έδωσε αυτή η ζωή που κουβαλώ και συνάμα φιλοξενώ μέσα μου. Αυτή η μικρή καρδούλα που χτυπά με παρακίνησε να αγαπήσω εμένα και να προσφέρω με τη σειρά μου την αγάπη μου και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου.

Επιτέλους άνοιξαν τα μάτια της ψυχής και σχεδόν έπαψα να βλέπω δίπλα μου καχύποπτους και προβληματικούς ανθρώπους. Κανένας από αυτούς δεν είχε πρόβλημα. Το θέμα ήταν καθαρά δικό μου. Έβλεπα στους άλλους τον εαυτό μου. Τι θλιβερή εικόνα. 

Δεν άντεχα να ζω με αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή δεν άντεχα την ίδια μου την ύπαρξη. Τα πράγματα τελικά είναι πιο απλά, εμείς τα περιπλέκουμε.

Ζω το θαύμα, "ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ τη στιγμή" (όπως χαρακτηριστικά με συμβούλεψε ένα σεβάσμιο πρόσωπο) και η χαρά και η ισορροπία έχουν επανέλθει και πάλι στη ζωή μου. Έχουμε όλοι «καλά» στοιχεία μέσα μας, τόσο καλά κρυμμένα όμως, που δυστυχώς ο καθένας μας για τους δικούς του λόγους, δεν τα αφήνει να βγουν στην επιφάνεια. 

Κανένας όμως δε μπορεί να αντισταθεί στον ερχομό μιας καινούριας ζωής και μέσα από αυτή να ξαναγεννηθεί εκ νέου.

 

Με την καρδιά μου σου μιλώ

μ΄ αυτήν και σε αγγίζω

δώρο Θεού είναι αυτό

και από τη χαρά μου δακρύζω.

 

 

Βάσω Καρλή

Μια παραγωγή 2014® Ergobyte Πληροφορική Α.Ε.