Το καλύτερο δώροΟ πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος. Βρίσκει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
  ΓΙΟΣ: Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;
ΠΑΤ.: Ναι βεβαίως, τι είναι;
  ΓΙΟΣ: Μπαμπά, πόσα παίρνεις σε μια ώρα;
ΠΑΤ.: Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;
  ΓΙΟΣ: Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις σε μια ώρα;
ΠΑΤ.: Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω 50€ την ώρα.
  ΓΙΟΣ: Ωχ, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
ΠΑΤ.: ...
  ΓΙΟΣ: Μπαμπά, σε παρακαλώ, μπορείς να μου δανείσεις 25€;
ΠΑΤ.: (εξαγριωμένος) Εάν ο μόνος λόγος που ρώτησες είναι, για να δανειστείς κάποια χρήματα και να αγοράσεις ένα παιχνίδι ή κάποιες άλλες ανοησίες, τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.
  Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα. Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. "Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;"
  Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται: "Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα 25€. Άλλωστε δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά."
  Πήγε στο δωμάτιο του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.
ΠΑΤ.: Κοιμάσαι γιε μου; Ρώτησε.
  ΓΙΟΣ: Δεν κοιμάμαι, απάντησε το αγόρι.
ΠΑΤ.: Σκεφτόμουν, ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα, είπε ο μπαμπάς. Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα 25€ που μου ζήτησες.
  Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας.

ΓΙΟΣ: Σε ευχαριστώ μπαμπά! φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα. Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει. Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του και κοιτάζει τον μπαμπά του.
ΠΑΤ.: Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά; γκρινιάζει ο πατέρας του.
  ΓΙΟΣ: Επειδή δεν είχα αρκετά αλλά τώρα έχω! απάντησε το μικρό παιδί. Μπαμπά, έχω 50€ τώρα. Και δίνοντάς του τα χρήματα του λέει: Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου; Σε παρακαλώ, έλα νωρίς αύριο σπίτι. Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί.
Ο πατέρας συγκλονίστηκε. Αγκάλιασε το μικρό γιο του και παρακάλεσε για τη συγνώμη του.


Είναι μια σύντομη υπενθύμιση σε όσους εργάζονται σκληρά στη ζωή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς, εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας. Θυμηθείτε να μοιραστείτε το χρόνο σας με εκείνους που αγαπάτε.

Εάν αύριο πεθάνουμε, η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες. Αλλά η οικογένεια και οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος, γιατί είναι ανεπανάληπτος. Δεν μπορούμε να τον δημιουργήσουμε. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας.Ο χρόνος είναι η ζωή μας… Το καλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου!!! Και εσύ, αν  έχεις διάκριση, θα καταλάβεις ποιός, πότε και γιατί, σου δίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ και πού πρέπει να το δίνεις και συ!

Αναρτήθηκε από: φίλη του www.enaplotiti.gr

Μια παραγωγή 2014® Ergobyte Πληροφορική Α.Ε.