Κοινωνικά

Κολοκυθοκεφτέδες



3 κούπες κολοκύθα κόκκινη τριμμένη
2 κρεμμυδάκια χλωρά
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ.  άνηθο
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. δυόσμο
2 κ.γλ. σκόνη λαχανικών
1 κ.γλ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλ. ούζο
¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για τηγάνι

Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην τριμμένη κολοκύθα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα αρωματικά, το αλάτι, το πιπέρι, το ούζο και το μπέικιν πάουντερ. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει όλα τα αρώματα και να αφυδατωθεί η κολοκύθα για μισή ώρα. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε με το κουτάλι  σε τηγάνι με ελαιόλαδο που καίει για 3 με 5 λεπτά. Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί γι λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με σκορδαλιά ή ταραμοσαλάτα

Αναρτήθηκε από: Γιάννα Μπιτάδου

Μια παραγωγή 2014® Ergobyte Πληροφορική Α.Ε.