Κοινωνικά

Ομάδα Ακτιβιστών “Φάσμα Αυτισμού”

 


Διαδικτυακή Ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ατόμων με Κατάστασεις Αυτιστικού Φάσματος.


Η διαδικτυακή ομάδα “Φάσμα Αυτισμού” είναι ανοιχτή προς όλους τους υποστηρικτές των ατόμων στο Φάσμα Αυτισμού. Κάθε ένας μας μπορεί να παρακολουθεί τις υποθέσεις που δημοσιεύει η ομάδα μας με τo tag #letsgoviralforautismgreece και βάση των δυνάμεων του να βοηθήσει. Κάθε υποστηρικτής των ατόμων με αυτισμό, θεωρείται αυτόματα και μέλος αυτής της ανοιχτής συλλογικότητας.

Ακόμη και αν δεν μπορεί να βοήθησει, ένα like, ένα σχόλιο, μια κοινοποίηση βοηθά το θέμα που έχουμε αναλάβει να πάρει τη δημοσιότητα που του πρέπει.

Ανάλογα τη περιπτώση έχουμε διάφορους τρόπους δράσης:

-δίνουμε δημοσιότητα

-δίνουμε δύναμη και υποστήριξη στους άμεσα εμπλεκόμενους μέσα από τα μυνήματα του κόσμου

-φέρνουμε σε επαφή άτομα με τις ίδιες εμπειρίες ή άτομα εξειδικευμένα που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα

-μαζεύουμε υπογραφές

-συντάσσουμε κείμενα (αναφορές, επιστολές, μυνητήριες) και στέλνουμε υπογραφές

-απευθυνόμαστε στους αρμόδιους δημόσιους φορείς και ανεξάρτητες αρχές

-κατευθύνουμε και συμβουλεύουμε τον γονιό πως να κινηθεί ανάλογα την περίσταση

Κυρίως, δρούμε συλλογικά, ενεργοποιώντας την κοινότητα των υποστηρικτών των ατόμων με αυτισμοό και προσπαθούμε κάθε φορά όλοι μαζί να βρούμε μια λύση ή έστω να κάνουμε ότι μπορούμε.

Οποιόσδήποτε γονιός η φροντιστής παιδιού ή ενήλικα στο φάσμα αυτισμού μπορεί ελεύθερα να δηλώνει μέλος της διαδικτυάκης ομάδας "Φάσμα Αυτισμού" και μπορεί να έρθει σε εμάς για συμβουλή, βοήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί όταν αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα που έχει σχέση με τον αυτισμό.

Η ομάδα μας  είναι διαδικτυακή και ανεξάρτητη και δραστηριοποιείται μέσω του Facebook. Κείμενα και άρθρα μας φιλόξενούνται στο website www.enaplotiti.gr το οποίο μας εκφράζει. Τέλος, η ομάδα αυτή πήρε υπόσταση και υποστηρίζεται από την ομάδα του site www.enaplotiti.gr, την ενορία του Αγίου Γεωργίου Χαϊδάριου και κυρίως του Πάτερ Παναγιώτη που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά με αυτισμό.

H Σελίδα μας στο Facebook για όσους επιθυμούν να μας ακολουθούν:


https://www.facebook.com/autismosfasma/

Μια παραγωγή 2014® Ergobyte Πληροφορική Α.Ε.